Radio Białystok | Wiadomości | Wiadomości - Lokalni producenci wymieniają doświadczenia i promują się w Bielsku
To okazja do poznania regionalnych produktów, rozmów o współpracy i wymiany doświadczeń. W Bielsku Podlaskim trwa spotkanie lokalnych producentów, restauratorów i przedstawicieli branży gastronomicznej, będących członkami Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego.
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
W czwartek wpis do bazy otrzymało kolejnych 50 przedsiębiorców.
W naszej bazie jest 283 producentów. Potwierdzeniem wpisu jest zaświadczenie. Dzięki temu nasi producenci czują się pewniej, czują, że ktoś im zawsze może pomóc, jest jednostka, która ich wspiera. Współpraca między naszymi producentami nawiązuje się właśnie dzięki takim spotkaniom - mówi Magdalena Tymińska, dyrektor Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego.
Przyjechaliśmy tutaj, żeby promować nasze wędliny, m.in. przez rozmowy i przez degustację - mówi Marcin Pietraszuk.
Po to są takie eventy, żeby się wypromować, pokazać co mamy w swojej ofercie. Jesteśmy już dodani do rejestru producentów Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego jako masarnia. Dzięki temu dużo sklepów znajduje nas do współpracy. Taki wpis bardzo pomaga przy rozwijaniu marki i podnosi wiarygodność, że nasze produkty bronią się jakością i smakiem - dodaje Wojciech Ofman.
W spotkaniu w Bielskim Domu Kultury biorą udział producenci z powiatów bielskiego, siemiatyckiego, hajnowskiego i wysokomazowieckiego.
| red: tk
Występy kapel, stoiska z rękodziełem, warsztaty dla dzieci oraz dorosłych i przede wszystkim dużo regionalnego jedzenia. To wszystko będzie na niedzielnej (7.09) imprezie "Smaki Podlasia" w Podlaskim Muzeum Kultury Ludowej.
Stara Szkoła z Sokółki, Serowar Podlaski, Malina ze Szczuczyna. Takie, między innymi, firmy i ich produkty - sery, lody, syropy czy wyroby masarskie - będą reprezentować nasz region w ramach nowej kampanii promocyjnej Podlaskiego Centrum Produktu Lokalnego.